Tevékenységeink világszerte

A Nők Világbéke Szövetsége

A Nők Világbéke Szövetsége világszerte támogatja a nők társadalmi és gazdasági előmenetelét, a lánygyermekek védelmét, és az emberi tevékenység valamennyi területén a nemek szerinti szemléletmód kialakulását.

A Nők Világbéke Szövetsége a nők helyzetének javítására irányuló erőfeszítéseit nemcsak abban fejti ki, hogy tudatosítja, a nők jogai egyben emberi jogok is, hanem abban is, hogy a nőket felruházza a szükséges tudással, eszközökkel és támogatással, hogy otthonainkban, közösségeinkben, nemzetünkben és a világban békét teremthessünk.

A WFWP International az ENSZ által elismert civil szervezetként általános tanácsadói státusszal rendelkezik az ENSZ Gazdasági és Szociális Tanácsában (ECOSOC), együttműködésben az ENSZ általános tájékoztatási hivatalával (DPI).

A WFWP International főbb tevékenységei

 1. Nemzetközi humanitárius projektek

  2002 óta a Nők Világbéke Szövetségének tagjai havi 1 dollárt félretesznek az észak-koreai rászoruló nők és gyerekek megsegítésére. Ebből az alapból látják el többek között a phenjani Kim Jeong Sook nevelőotthon gyermekeit ruhákkal, ágyakkal, stb., illetve pénzbeli adománnyal, gyógyszer- és élelmiszer segéllyel támogattak több országot, elsősorban Ázsiában, valamint iskolákat hoz létre és működtet a harmadik világ több országában.

 2. Nők Békeakadémiája

  A WFWP Korea szervezi és bonyolítja le a Nők Békeakadémiáját, egy tizenkét hetes képzést, amely segíti a nőket, hogy ráébredjenek a valódi lehetőségeikre és részt vegyenek a társadalmi jószolgálati tevékenységekben. Néhány téma, amit a képzés érint: Nemzetközi kapcsolatok, Észak- és Dél-Korea viszonya, és a Béke eszméje.
  A Nők Világbéke Szövetsége havi rendszerességgel megrendezi a 21. századi női vezető fórumát, hogy megosszák a tevékenységeik tapasztalatait, és fokozzák a nők megerősítését.

 3. Globális Női Békeháló

  A Globális Női Békehálót azzal a céllal alapították, hogy segítsen felépíteni az egymással összefüggő, kölcsönös jóléten és az egyetemesen megosztott értékeken alapuló világot. Az „Egy család Istenben” mottó alatt a világ minden tájáról érkező nők gyűlnek össze, hogy együtt felépítsék a békehálót, megosszák a bölcsességüket és az információikat, és ezeket az eszméket átültessék a gyakorlatba.

 4. A Béke Hídja ceremónia

  Az elmúlt évtizedekben a Nők Világbéke Szövetsége bevezette a Nővériség Mozgalmat, amelyet a nemzetközi alapítónk, Hak Ja Ha Moon vezet. ez a mozgalom azon a egyszer, mégis messzire nyúló ötleten alapszik, miszerint a világunk – szülők és gyermekek, fivérek és nővérek, nagyszülők és unokák, férjek és feleségek – egyetlen globális család Istenben, mindannyiunk közös szülőjében.
  A Béke Hídja ceremónia egy újszerű kiindulópontja annak, hogy an hidaljuk át a különbségeket a különböző kultúrákból, etnikai csoportokból, vallásokból és nemzetekből származó emberek között. Férjek is feleségek is áthaladnak a Béke Hídján, hogy megújítsák és megerősítsék a házasságukat.
  A Béke Hídja ceremóniák újszerű és erőteljes közreműködő szerepet töltenek be a béke iránt elkötelezett, azt a családjuk, közösségük és a nagyvilág mindennapjaiba elhozó nők egész világot átszövő hálózatának létrejöttében.

 5. Általános tanácsadói státus az Egyesült Nemzetek Gazdasági és Szociális Tanácsában

  A Nők Világbéke Szövetsége nemzetközi tevékenységeinek elismeréseként állandó tanácsadói státuszban meghívást kapott az Egyesült Nemzetek Gazdasági és Szociális Tanácsába, ahol 1997 óta folyamatosan képviseli a nők, a gyermekek és a világbéke érdekeit.

 6. Ifjúsági táborok

  A Nők Világbéke Szövetségének koreai szervezete a nyári Egyesítő Béketábor keretében tanítja a gyerekeket a béke fontosságára, és a békét építő tevékenységekre.

 7. A Nők éves konferenciája a közel-keleti békéért