Rendezvények a közelmúltban

2023. november 5.

Nők Világbéke Szövetsége európai és közel-keleti konferencia

A Nők Világbéke Szövetsége magyarországi elnöke, Bendzsa Katsuyo elnökasszony az NVSZ két másik magyarországi vezetőjével együtt vett részt a Nők Világbéke Szövetsége (Women’s Federation for World Peace, WFWP) európai és közel-keleti tagszervezete által Larnakában, Cipruson szervezett nemzetközi konferencián.

A rendezvényt az NVSZ európai tagozatának elnöke, Mitty Toma asszony, az NVSZ nemzetközi elnöke, Moriko Hori asszony, és az NVSZ közel-keleti tagozatának elnöke, Dr. Zoe Bennett beszédei nyitották, majd Ciprus first ladyje, őexcellenciája Philippa Karsera asszony személyesen köszöntötte az egybegyűlteket.

A konferencia három napja alatt a résztvevők egyebek mellett például az „Identitás és az emberi méltóság”, „A béke vezetősége és a béke kultúrája”, „A női hálózatok szerepe a béke kultúrájának megvalósításában, cselekedni a békéért”, „A nők hangjának fontossága a béke kultúrájának megteremtésében: közel-keleti perspektívák belső és külső szemmel” vagy „Egy fenntartható jövő megteremtése: a nők szerepe a környezeti béketeremtésben” című kerekasztal-beszélgetésekben vehettek részt.

A konferencia résztvevői

2023. május 27.

Origami délután a Békeházban

A Nők Világbéke Szövetsége szervezésében Gulyás Anikó, a Magyar Origami Kör tagja, a Budapesti Origami Klub egyik alapítója bemutatta, hogyan tudta az elmúlt évtizedekben az origami közelebb hozni egymáshoz az embereket, és hogyan segíti a békét, a megbékélést közös tevékenységként.

Előadása és a NVSZ bemutatása után a résztvevők lelkesen tanulták és gyakorolták közösen a hajtogatás művészetét.

Néhány a résztvevők munkáiból

2022. május 28.

NVSZ testvéri találkozó Pozsonyban

A Nők Világbéke Szövetsége május 28-án közös programot tartott három tagszervezetének részvételével Pozsonyban, ahová három országból: Szlovákia mellett Ausztriából és Magyarországról érkeztek nők.

Magyarországról ezúttal 16 nő és 3 férj vett részt a Béke Hídja programban, köztük egy fiatal diáklány és az NVSZ egy békenagykövete.

A program délelőtt városnézéssel kezdődött, majd a pozsonyi Békeházban az NVSZ 30. évfordulójának megemlékezésére szervezett ünnepséggel folytatódott. Ľubica Magnússon asszony, az NVSZ szlovákiai elnöke tartott előadást az NVSZ alapítója, Hak Ja Han Moon asszony életéről és tevékenységéről, majd Renate Amesbauer asszony, az NVSZ ausztriai elnöke számolt be a bécsi ENSZ központban végzett tevékenységeikről. A program második részében a Béke és a testvériség hídja következett a három országból érkező nők között: egy-egy ausztriai, szlovákiai és magyarországi nő kapcsolódott így össze.

A Béke hídja egy olyan helyszín, ahol a három szomszédos országból érkező nők testvériséget alkotnak, és egy szeretettel és örömmel teli helyet teremtenek.

Ezúttal ez az ünnepség az európai béke reményében került megrendezésre. Csodálatos ünnepség volt, és jó időjárással, izgalommal és sok örömmel megáldott nap. Imádkozunk a reményért, hogy szomszédaink továbbra is jó szándékokkal kapcsolódjanak egymáshoz, és az Igaz Szeretetre összpontosító kapcsolatuk legyen.

"Béke", "Remény", "Egység", "Szeretet" : A találkozó üzenetei

2022. április 9.

A Nők Világbéke Szövetsége alapításának 30. évfordulója

Április 9-én a Nők Világbéke Szövetsége magyarországi tagjai és vendégei a Békeházban ünnepelték a szervezet alapításának 30. évfordulóját.

A Nők Világbéke Szövetsége nemzetközi tevékenységeinek bemutatása után az NVSZ európai elnöke, Carolyn Handschin videóüzenetben méltatta és lelkesítette a Nők Világbéke Szövetsége magyarországi tagjait. Ezt egy visszatekintés követett a Nők Világbéke Szövetsége eddigi magyarországi tevékenységeire, majd Bendzsa Katsuyo, az NVSZ magyarországi elnöke szólt az egybegyűltekhez.

A programot kulturális műsor zárta Bernáth Ferenc, gitárművész, zeneszerző, gitártanár, az Egyetemes Béke Szövetsége békenagykövete és fiai zenéjével, valamint Nagy Parisa, iráni származású festőművész, az NVSZ korábbi elnöke perzsa táncával, melybe a jelenlévőket is bevonta. Az ünnepi tortavágás után a résztvevők különböző országok, kontinensek ételkülönlegességeit kóstolhatták.